Lajme

Si mund të kursejnë turistët para në udhëtimet hekurudhore në Zvicër

Nëse udhëtoni vetëm ose me familjen tuaj, udhëtimi me tren është ndoshta mënyra më e mirë për të lëvizur nëpër Zvicër dhe të kurseni, transmeton albinfo.ch.

Këtu janë disa mënyra të shkëlqyera për të kursyer në udhëtimet hekurudhore nëse jeni duke vizituar Zvicrën.

Nëse po udhëtoni në Zvicër, sigurohuni që të shikoni përmbledhjen tonë se si të kurseni para gjatë vizitës.

Ju lutemi vini re: kjo përmbledhje është kryesisht për turistët dhe vizitorët në Zvicër. Nëse jetoni në Zvicër dhe dëshironi të kurseni në udhëtimet hekurudhore, shikoni lidhjen e mëposhtme.

 

Kartë zvicerane gjysmëtarife

Ashtu si Supersaver, Swiss Half Fare Card bën pikërisht atë që sugjeron emri – ju jep një zbritje prej 50 për qind kur rezervoni tarifat.

Këto shiten në baza mujore dhe kushtojnë 120 CHF për të rriturit, transmeton albinfo.ch.

Karta juaj do t’ju sjellë gjithashtu një zbritje në tarifat e Supersaver, duke i bërë ato bileta super të kursyera për gjysmën e tarifës, që janë të gjitha fjalët që ju pëlqen të dëgjoni në një festë.

Një paralajmërim është se karta zvicerane gjysmë tarife është e disponueshme vetëm për njerëzit që nuk banojnë në Zvicër, që do të thotë se është më e vlefshme për turistët dhe punëtorët ndërkufitarë.

 

Swiss Travel Pass

Swiss Travel Pass është një mënyrë e mirë për të kursyer në hekurudhë në Zvicër, megjithëse në përgjithësi është e dobishme vetëm për turistët (edhe pse mund të ketë aplikime të tjera nëse udhëtoni në mënyrë të parregullt).

Swiss Travel Pass ju jep udhëtim falas për periudha të caktuara kohore, në një mënyrë të ngjashme (por jo identike) me kalimin Eurail.

Është në dispozicion për 3, 4, 8 ose 15 ditë. Përveç udhëtimit falas, do të keni hyrje në rreth 500 muze, galeri dhe ekspozita kulturore në të gjithë vendin.

Në shumë raste, fëmijët shoqërues do të udhëtojnë falas me një leje udhëtimi zvicerane.

Swiss Travel Pass nuk duhet të ngatërrohet me SwissPass, i cili është karta e kuqe e çipit që banorët zviceranë përdorin për hekurudhat me zbritje.

Kjo është veçanërisht konfuze pasi para vitit 2014, Swiss Travel Pass quhej Swiss Pass – dhe disa operatorë turistikë dhe turistë ende e njohin atë me atë emër.

 

Udhëtime ditore dhe oferta

SBB ofron një numër udhëtimesh ditore dhe oferta specifike me çmime shumë të zbritura.

Përveç çmimeve me zbritje për udhëtimin ditor, do të përfitoni gjithashtu hyrje me zbritje në muze dhe vende të tjera kulturore.

Zakonisht shiten si paketë.

Këto ndryshojnë dhe mund të mos jenë saktësisht ato që kishit planifikuar – d.m.th. mund t’ju duhet të ndryshoni disi planet tuaja të udhëtimit – por ato mbulojnë disa nga përvojat më të mira që ofrohen në Zvicër.

Natyrisht, kjo është veçanërisht e mirë për turistët dhe jo për ata që udhëtojnë në punë, por përveç kursimeve ato ndonjëherë mund të nxjerrin në pah një përvojë argëtuese ose interesante që përndryshe mund ta kishit humbur.

 

Transporti publik është më i lirë – dhe shpesh një mënyrë më e mirë për të parë natyrën

Për vizitorët nga SHBA, Australia dhe shumë vende të tjera, instinkti i parë është shpesh të marrësh me qira një makinë gjatë pushimeve.

Ndërsa kjo mund të jetë më e lehtë – veçanërisht me fëmijët – do të përfundojë më e shtrenjtë dhe shpesh do t’ju privojë nga pamjet më të mira.

Në qytete, transporti publik është në fakt mjaft i arsyeshëm – dhe do t’ju kursejë stresin e pashmangshëm të parkimit.