Ekonomi

Spanja udhëheq me papunësi në Evropë

7.6% është papunësia në Bashkimin Evropian dhe është në nivelin më të ulët që nga viti 2008, shkruan albinfo.ch.

Republika Çeke ka më së paku të papunë dhe shkalla e tyre është 2.9%. Pasohet nga Gjermania me 3.6% të papunësisë, ndërsa Malta me 4.2%.

Greqia ka normën më të lartë të papunësisë prej 21.2%.

Sipas EUROSTAT, Spanja ka 17.1% të papunë.

Kroacia ka 10,9% të papunë, ose 195,000 qytetarë në vend janë të papunë.