Lajme

Stacioni hekurudhor i Cyrihut renditet i dyti më i mirë në Evropë

Stacioni qendror i Cyrihut u zgjodh nga Londra St Pancras në Indeksin e parë Evropian të Stacionit Hekurudhor.

Renditja, e realizuar nga Choice Choice Consumer, vlerësoi 50 nga stacionet më të mëdha hekurudhore në Evropë për përvojën e pasagjerëve. Kriteret e përdorura përfshijnë lidhjen vendase dhe ndërkombëtare, turmat, restorantet dhe objektet tregtare, aksesin e karrigeve me rrota si dhe numrin e ditëve që punëtorët filluan në grevë, përcjell albinfo.ch

Stacioni kryesor i Cyrihut shënoi 111 pikë nga një maksimum prej 139 pikësh (Shën Pancras shënoi 116). Qendra hekurudhore zvicerane kishte numrin më të madh të restoranteve (62) dhe numrin e dytë të dyqaneve (92) në mesin e 50 stacioneve të vlerësuara. Kriteri i vetëm mbi të cilin mbeti prapa ishte numri i destinacioneve vendase (29) krahasuar me drejtuesit e tjerë si St Pancras (43) ose Stacioni Qendror i Leipzigut (51).

Stacioni hekurudhor në kryeqytetin zviceran Bernë gjithashtu zuri vendin e 11-të me rezultatin 93.

Gjysma e stacioneve në dhjetë të parat janë në Gjermani. Përveç Cyrihut dhe Londrës St Pancras, e vetmja jo-gjermane në dhjetë të parët ishin Roma Termini, Milano Centrale dhe Moscow Kazansky, përcjell tutje albinfo.ch