Lajme

Suedia nuk preferon vaksinimin e fëmijëve nën moshën 18 vjeç

Qeveria suedeze nuk do të rekomandojë një vaksinë të koronavirusit për këdo që është nën moshën 18 vjeç.

Sipas ekspertëve suedezë të shëndetësisë, fëmijët transmetojnë virusin në një mënyrë të kufizuar, prandaj nuk kanë nevojë për një vaksinë kundër Covid-19, raporton CNN.

Shefi epidemiolog, Anders Tegnel, shpjegoi se Suedia operon në parimin e një vaksine vullnetare, dhe kjo gjë ka ndodhur edhe gjatë pandemive të kaluara, kur një numër i madh i njerëzve u vaksinuan.

“Në fillim nuk është e rëndësishme të vaksinohen fëmijët, por ata që janë të rrezikuar si të moshuarit dhe ata që punojnë me ta”, thotë Tengel.