Lajme

Takim me kompanitë gjermane, mundësitë e investimeve në Kosovë

Ministri në detyrë i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Muzafer Shala, të premten priti në takim disa kompani nga Gjermania, si dhe udhëheqësin e kompanisë “NOZ Elektrotechnik”, Reinhold Notz të cilët i njoftoi për mundësitë që ofron Kosova për investime në fushën e teknologjisë informative.

Shala tha se Kosova ofron lehtësira për investitorët e huaj të cilët janë të interesuar që kapitalin e tyre ta investojnë këtu dhe se ka fuqi punëtore po ashtu, pasi ka popullsi me shumicë të rinj të cilët flasin edhe gjuhë të huaja, shkruan telegrafi, përcjell albinfo.ch

“Kosova afron mundësi dhe lehtësira të shumta për investitorët e huaj të cilët duan që kapitalin e tyre ta investojnë në vendin tonë. Kosova ka fuqi punëtore të lirë e po ashtu një popullsi me shumicë të rinj të cilët flasin shumë gjuhë të huaja Si vend kemi nevojë për krijimin e 50 mijë inxhinierëve të teknologjisë informative, e po ashtu edhe numri i të rinjve që  janë në shkolla është mbi 300 mijë, që është një potencial i madh për t’u edukuar  dhe përgatitur për tregun e punës në të ardhmen”, tha Shala.

Në emër të delegacionit nga Gjermania ka folur themeluesja e organizatës “Education Unlimited”, Kerstin Labonte, ku ka falënderuar ministrin Shala për pritjen dhe gatishmërinë për të bashkëpunuar në të ardhmen.

Kjo vizitë ishte vazhdimësi e vizitës së ministrit në detyrë Muzafer Shala, në Gjermani në shtator të vitit 2019.​