Shqipëria

Krijohet aplikacioni që u lexon fëmijëve të emigrantëve përralla në shqip

Të rinjtë shqiptarë krijojnë “Papagallin”, aplikacionin që u lexon fëmijëve të emigrantëve përralla në shqip. Krijuesit e tij, katër nxënës nga Tirana, u nxitën për krijimin e këtij projekti prej faktit se fëmijët e familjarëve të tyre që jetojnë jashtë nuk dinë të flasin mirë shqip. 

Kjo ide ishte krijim grup nga katër shokë shkolle: Orkida Pjetërnikaj, Enxhi Gjeci, Matilda Marku dhe Kevin Çekani. 

Për BusinessMag.al ata shprehen se ideja erdhi si pasojë e një projekti shkolle. Fakti kanë shumë familjarë jetojnë jashtë, fëmijët e cilëve nuk dinë flasin mirë shqip, i ka shtyrë krijimin e këtij projekti, i cili pas u fitues i StartUp Live Tirana. Ideja konsiston krijimin  e një aplikacioni, i cili u vjen ndihmë fëmijëve shqiptarëve jetojnë jashtë, u mundëson leximin e përrallave shqip, përcjell albinfo.ch. 

Por, pse quhet Papagalli?

Papagali është shpendi komunikon atë i thonë tjerëtKjo është edhe ideja e a.udiobook-ut.  Ata do jenë aftë dëgjojnë përrallën dhe t’i përsërisin ato  i dëgjojnë.