Financa

Transporti publik falas për të gjithë nxënësit e shkollave në Berlin

Duke filluar nga e enjtja, të gjithë nxënësit e shkollave në Berlin mund të shfrytëzojnë transportin publik të kryeqytetit falas - qoftë tramvaj apo autobus, përcjell albinfo.ch

 

Qëllimi i këtij vendimi është të lehtësojnë familjet dhe të rinjtë nga kostot e lëvizjes e njëkohësisht të ndihmojnë mjedisin. Po ashtu edhe qytetet e tjera në mbarë vendin kanë bërë plane për të rritur përdorimin e transportit publik për të zvogëluar bllokimet e trafikut dhe për të mbrojtur mjedisin.

Qyteti i vogël Monheim në Gjermaninë perëndimore do të fillojë të ofrojë një shërbim autobus falas për të gjithë në prill të vitit 2020.

Qytetet e tjera, të tilla si Bon, Essen, Herrenberg, Mannheim dhe Reutlingen janë gjithashtu të lidhur me idenë për të bërë transportin publik më të lirë raportojnë mediat gjermane.