Kosova

Trendafilova: Gjykata po merret me përgjegjësinë e krimeve individuale

Specialja nuk e ka në shënjestër UÇK-në, thotë Trendafilova

Ekaterina Trendafilova, kryetare e Dhomave të Specializuara, në intervistë ka thënë se në Kosovë ka ardhur për të sqaruar çdo brengë që mund të ekzistojë rreth natyrës së Gjykatës dhe proceseve gjyqësore që ajo dhe stafi i kanë para vetes. E rëndësishme, ka thënë ajo, është që rastet që sillen para gjykatës do të trajtohen me pavarësi e paanshëm. Ka folur për përvojën e saj si gjykatëse në Gjykatën Penale Ndërkombëtare, duke thënë se nuk ka qenë fare e shqetësuar kur janë gjykuar krerë të shteteve.

Kryetarja e Dhomave të Specializuara me seli në Hagë, Ekaterina Trendafilova, ka sqaruar sërish se ky institucion nuk e ka target Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, porse është duke u marrë me përgjegjësinë e krimeve individuale. Në intervistë për KOHËN ajo ka thënë se gjykata nuk është duke trajtuar akuzat vetëm ndaj shqiptarëve, shkruan koha.net. Sipas saj, kushdo që ka kryer krime kundër njerëzimit apo krime lufte, do të mbahet përgjegjës.