Jeta në Zvicër

A do të jetë 2019-a vit rekord për turizmin zviceran

Duket se turistët amerikanë nuk po ngopen sa duhet me Zvicrën, përcjell albinfo.ch

Statistikat e reja tregojnë se sektori i hoteleve zvicerane regjistroi pak më shumë se 1.1 milion qëndrime gjatë natës nga turistët amerikanë në gjashtë muajt e parë të këtij viti. Kjo është 102,000 më shumë sesa në të njëjtën periudhë në 2018, dhe një rritje prej 10.4 për qind.

Kjo rritje është më e madhja e çdo grupi turistësh në Zvicër, i ndjekur nga Kina që pati një rritje prej 7.7 për qind në qëndrimet gjatë natës nga janari deri në qershor, për një total prej 562.552.

SHBA tani është gjithashtu burimi i dytë më i madh i turistëve të huaj në Zvicër, pas Gjermanisë dhe përpara MB, Franca dhe Kina, tregojnë shifrat e përkohshme nga Zyra Federale e Statistikave Zvicerane.

Rritja e turizmit në SHBA ra për ekonominë e lulëzuar të SHBA-së dhe një rritje të numrit të fluturimeve direkte midis SHBA dhe Zvicrës, raportoi e përjavshmja zvicerane “SonntagsZeitung”.

Në përgjithësi, numri i përgjithshëm i qëndrimeve gjatë natës të regjistruara në hotelet zvicerane nga janari deri në qershor u rrit 1.8 për qind në të njëjtën periudhë në 2019 për gjithsej 18.7 milionë.

Në vitin 2018, Zvicra vendosi një rekord të ri me gjithsej 38.8 milionë qëndrime gjatë natës. Me këtë ritëm, viti 2019 mund të jetë një vit rekord për industrinë e turizmit të vendit.