Lajme

U mbajt takimi i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Zvicër

Ishte impresionuese pjesëmarrja e një numri të madh afaristësh të suksesshëm shqiptarë nga regjione të ndryshme të Zvicrës

Të premten, më 03 qershor 2022, në Dietikon (ZH) u mbajt takimi i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Zvicër (RRBDSHZ) me afariste dhe afaristë shqiptarë. Ishte impresionuese pjesëmarrja e një numri të madh afaristësh të suksesshëm shqiptarë nga regjione të ndryshme të Zvicrës.

Kryetarja e RRBDSHZ-së, zonja Merita Pinta, afariste e suksesshme në fushën e përkujdesjes ndaj të moshuarve, pasi ka përshëndetur të pranishmit, e prezantoi rrjetin dhe paraqiti një raport të shkurtër të aktiviteteve.

Presidenti i Bordit të RRBDSHZ-së, njëherësh Kryetar Nderi, Fehmi Fetahi

Pikë atraktive e mbrëmjes ishte gjithsesi prezantimi i një storje suksesi, ku para të pranishmëve u paraqit Presidenti i Bordit të RRBDSHZ-së, njëherësh Kryetar Nderi, Fehmi Fetahi, afarist i suksesshëm në Zvicër dhe në Kosovë, shkruan albinfo.ch. Z. Fetahi, pronar i Fetaxid AG në Zvicër dhe i Vali Ranch Resort & Congres Center në Gjilan, rrëfeu historinë e tij të suksesit, por edhe gabimet gjatë rrugëtimit të tij plot sfida.

Kryetarja e RRBDSHZ-së, zonja Merita Pinta

Veçanërisht përfshirjen e tij për një kohë të shkurtër në politikën kosovare ai e cilësoi si „dështim dhe shkollë që i ka kushtuar shtrenjtë“ dhe apeloi të mos përsëritet nga afaristët e rinj.

Në vazhdim z. Fetahi u përgjegj në pyetje të shumta të afaristëve.

Nënkryetari i RRBDSHZ-së, z. Rexhep Berisha, importuesi kryesor i prodhimeve ushqimore në Zvicër, nga trevat shqiptare, pasi prezantoi shkurt biznesin e tij, apeloi tek të pranishmit që të anëtarësohen në RRBDSHZ dhe të kontribuojnë në arritjen e objektivave të rrjetit.

Sevdail Tahiri, Drejtor i platformës mediale Albinfo.ch onlin&print

Në vazhdim u prezantuan shkurt anëtarët e Kryesisë së rrjetit: Zonja Teuta Kerhani-Rifati, afariste, z. Anton Nikolla, afarist, z. Afrim Veliu, arkitekt, z. Kujtim Krasniqi, afarist, zonja Lirije Veselaj, afariste dhe z. Ylli Doko, afarist, si dhe dy këshilltarët e rrjetit, z. Sevdail Tahiri, Drejtor i platformës Albinfo.ch onlin&print, këshilltar për media, dhe z. Nazmi Jakurti, Jurist  Mediator, këshilltar juridik.

Në takim ishte edhe një mysafir që kishte ardhur enkas nga Shqipëria. Fjala është për z. Ejup Ahmeti, pronar i njërës nga ndërmarrjet më të mëdha në Ballkan për eksportimin e frutave, Doni Fruits, me seli në Ferizaj dhe në Lushnje, shkruan albinfo.ch. Z. Ejup Ahmeti i përgëzoi afaristët shqiptarë në Zvicër për punën e suksesshme dhe propozoi bashkëpunim më të ngushtë me rrjetin e afaristëve të Shqipërisë.

Anton Nikolla, afarist, njëherësh anëtar i Rrjetit..

Në vazhdim, me nga një fjalë rasti u paraqitën edhe dy shkencëtarë të suksesshëm, Prof. Dr. Adhurim Haxhimusaj dhe Drejtori i departamentit të taksave në Syngenta AG, z. Avni Dika, si dhe disa afaristë të suksesshëm në fusha të ndryshme të ekonomisë zvicerane.

Teuta Kerhani-Rifati, afariste, njëherësh anëtare e Kryesisë së Rrjetit
Lirije Veselaj, afariste, njeherësh anëtare e Kryesisë së Rrjetit..
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
Ejup Ahmeti, pronar i njërës nga ndërmarrjet më të mëdha në Ballkan për eksportimin e frutave, Doni Fruits
Afrim Aliu, arkitekt, anëtar i Rrjetit…

Lexoni po ashtu:

Ambasadorët e tri shteteve i premtojnë mbështetje Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër

Afaristët Shqiptarë të Zvicrës kërkojnë më shumë mbështetje nga Kosova

Merita Pinta zgjidhet kryetare e Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër