Kuriozitete

Uber vjen me biçikleta taksi

Jo vetëm veturat duhet të jetë në qendër të strategjisë së zgjerimit afatgjatë të Uber, por edhe biçikletat elektrike dhe skuterët.

Transporti individual në dy rrota do të ishte më i përshtatshëm për trafikun urban, tha kreu i tregtimit të makinave amerikane, Dara Khosrowshahi, në një intervistë me British Financial Times. Ai shtoi se në orët e vështira të pikut është shumë e paefektshme të bartësh një person me një veturë”, shkruan albinfo.ch.

Kohët e fundit, qyteti i New York-ut ka shpallur synimin, të paktën përkohësisht, për të parë numrin e licencave për shoferët, të cilët ofrojnë përmes aplikacioneve Uber dhe kompani të tjera.

Kjo është kryesisht për shkak se vëllimi i trafikut është rritur ndjeshëm. Qytete të tjera të mëdha, si Parisi ose Londra, po marrin masa të ngjashme ose i kanë zbatuar ato.