Lajme

Vendet e BE-së, të ndara për të ndalur importin e energjisë ruse

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian janë të përçara nëse do të ndalojnë apo jo importin e energjisë ruse, pasi varësia e tyre nga Moska ndryshon nga njëri shtet në tjetrin.

Ministrat e Jashtëm të BE-së u takuan në Bruksel, por vendet anëtare nuk arritën të arrijnë të gjejnë konsensus mbi sanksionet kundër importeve të energjisë nga Rusia.

Ministrat e Jashtëm nga Lituania dhe Irlanda bënë thirrje për intensifikimin e sanksioneve kundër sektorit energjetik rus dhe përfshirjen e embargos ndaj naftës ruse në paketën e pestë të sanksioneve të bllokut.

Propozimi u refuzua nga Gjermania dhe Holanda, të cilat varen shumë nga importet e energjisë nga Rusia. BE-ja është shumë e varur nga energjia ruse.

Sipas zyrës statistikore të BE-së, Eurostat, Rusia përbën më shumë se 40 për qind të gazit natyror dhe 30 për qind të naftës së të importuar nga BE-ja.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI