Bota

Vendet më të lumtura në BE

Në fund të listës, pas Letonisë, ishin Bullgaria dhe Kroacia

A je i gëzuar? Nëse po, a jeni më i lumtur sesa ishit pesë vjet më parë?

Nëse jetoni në Finlandë, Belgjikë, Holandë apo Austri, përgjigjja e këtyre pyetjeve është më se e mundshme “po”, sipas një studimi të kohëve të fundit.

Megjithë ngritjen e populizmit, çështjet e imigracionit, protestat dhe mosmarrëveshjet politike në pjesë të mëdha të kontinentit, evropianët janë 2% më të lumtur tani sesa ishin në 2013.

Një studim i Eurostat i 25 vendeve të BE-së në vitin 2018 zbuloi se gati gjysma e evropianëve të moshës 16 vjeç ose më shumë ndjeheshin të lumtur shumicën e kohës, ndërsa 14% e deklaruan veten të lumtur përgjithmonë, transmeton Scan.

Të anketuarit u pyetën që të renditnin sa shpesh ndiheshin të lumtur në katër javët para studimit, duke përdorur pesë kategori që variojnë nga “gjithë kohës” deri në “asnjë prej kohës”, përcjell albinfo.ch.

Finlanda, Belgjika, Holanda dhe Austria ndanë vendin e parë si vendet më të lumtura të BE-së, secila me më shumë se tre të katërtat e popullsisë që shprehin lumturinë ose disa ose të gjithë kohën.

Spanja ishte pak më poshtë këtyre vendeve udhëheqëse për lumturinë e përgjithshme, por 29% e popullsisë pretendoi të ishte e lumtur gjatë gjithë kohës, më e larta për çdo komb në sondazh.

Në anën tjetër të shkallës ishte Letonia, ku më pak se një e treta e popullsisë pretendonte se ndjehej e lumtur ose në të gjithë ose në shumicën e kohës. Në fund të listës, pas Letonisë, ishin Bullgaria dhe Kroacia.