Bota

Viktimat nga i nxehti në Evropë

I nxehti ka pushtuar një pjesë të madhe të Evropës. Sigurisht se nuk ka kaluar pa pasoja. Raportohet se deri më tani shtatë persona kanë humbur jetën për shkak të nxehtësisë në kontinentin e vjetër.

Viktima ka pasur në Francë, Itali dhe Spanjë, ku temperaturat kanë arritur deri në 45.9 gradë Celsius.

Zjarre janë regjistruar në Gjermani e Spanjë, gjithashtu për shkak të nxehtësisë, përcjell albinfo.ch.

Në Francë janë mbyllur mbi 4 mijë shkolla, derisa janë marrë masa për nxënësit.

Ekspertët shprehen se temperaturat e larta në Evropë, vijnë si pasojë e grohjes globale.