Lajme

Zvicër: Niveli i abuzimit me komunitetin LGBTQ mbetet konstant, por dhuna zvogëlohet

Një organizatë që përfaqëson komunitetin LGBTQ në Zvicër thotë se ankesat për sjellje abuzive nuk kanë rënë, pavarësisht nga ligji kundër krimeve të urrejtjes që aktualisht po shtrëngohet.

“Raporti i Krimit dhe Urrejtjes” nga Pink Cross, Organizata Lesbike Zvicër (LOS) dhe Rrjeti Transgjinor Zvicër, megjithatë, tregon nivele të dhunës në rënie.

“Kjo tregon që sulmet ndaj personave LGBTQ janë fatkeqësisht ende një realitet i përditshëm, pavarësisht masave të koronavirusit”, thuhet në raport, duke iu referuar kufizimeve në numrin e njerëzve që mund të mblidhen në një vend. Vitin e kaluar u raportuan 61 krime homofobike të urrejtjes – krahasuar me 66 në vitin 2019. Përqindja e sulmeve fizike u ul nga rreth një e treta e të gjitha ankesave në vitin 2019 në 18% vitin e kaluar. Besohet se shumë më tepër raste të abuzimit mbeten të paraportuara. Në vitin 2020 votuesit zviceranë mbështetën forcimin e ligjeve të lajmeve kundër diskriminimit LGBTQ, por ndryshimet në kodin penal janë ende në proces zbatimi.

Për të përshpejtuar zbatimin e ligjit, Kryqi i Kuq dhe LOS kanë paraqitur plane veprimi në 16 kantone deri më tani, shkruan swissinfo.ch, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI