Lajme

Zviceranët kërkojnë marrëveshje me Quebec-un për diploma profesionale

Qeveria zvicerane dëshiron të nxisë një shkëmbim specialistësh nga arsimi dhe sektori mjekësor me provincën më të madhe të Kanadasë, Quebec.

Marrëveshja parashikon njohjen reciproke të diplomave për punonjësit socialë, si dhe ekspertët në higjienën dentare, stomatologjinë, radiologjinë dhe maminë. Ai synon të rregullojë aksesin në tregun e punës të njëri-tjetrit. Punë të tjera ka të ngjarë të shtohen në të ardhmen, sipas Ministrisë së Ekonomisë, përcjell albinfo.ch.

“Një gjuhë e përbashkët frënge, si dhe një popullsi e ngjashme dhe struktura ekonomike, e bëjnë Quebec-un një partner ideal”, tha ministria të mërkurën.

Frëngjishtja është gjuha e dytë në Zvicër pas gjermanishtes. Qeveria shpreson të nënshkruajë marrëveshjen më vonë këtë vit pas një konsultimi midis kantoneve, partive politike, punëdhënësve, sindikatave dhe organizatave të tjera, përcjell tutje albinfo.ch.