Bota

Zviceranët në Minesota bëjnë thirrje për kompromis dhe votim elektronik

Gjetja e terrenit të mesëm në një peizazh gjithnjë e më të polarizuar politik është thelbësore, thonë votuesit zviceranë që jetojnë në Amerikën e mesme perëndimore.

Si pjesë e serisë sonë të diskutimeve të tryezave të rrumbullakëta në vazhdim zgjedhjet parlamentare në tetor, njerëzit zviceranë që jetojnë në zonën e Minneapolis peshojnë në çështjet që u interesojnë më shumë atyre, shkruan Sëissinfo, përcjell Albinfo.ch.

Në këtë bisedë dëgjojmë nga anëtarët e Shoqatës Zvicerane Amerikane që u transferuan në SH.B.A. në vitet 1990.

Pavarësisht se janë larg atdheut të tyre për pjesën më të mirë të tre dekadave, ata mbajnë lidhje të ngushta me Zvicrën.

Pas përvojave të para pozitive me votimin elektronik, ata shpresojnë se sistemi do të zhvillohet më tej edhe në Shtetet e Bashkuara.