Lajme

Zvicra lëshon 3 miliardë CHF asete të ngrira ruse

Qeveria zvicerane ka konfirmuar se asetet ruse me vlerë 6.3 miliardë CHF mbeten të ngrira nën sanksione për të ndëshkuar pushtimin e Ukrainës nga Moska, transmeton albinfo.ch

Kjo përfaqëson një rënie nga fillimi i prillit pasi janë liruar 3.4 miliardë CHF në asete të bllokuara përkohësisht.

Erwin Bollinger, kreu i Divizionit të Marrëdhënieve Ekonomike Dypalëshe në Sekretariatin Shtetëror për Çështjet Ekonomike (SECO), u tha gazetarëve në Bernë të enjten se totali aktual i aseteve të ngrira tani është 6.3 miliardë CHF. Kjo përfaqëson një rënie nga 7.5 miliardë CHF në fondet që qeveria raportoi të ngrira më 7 prill. Edhe pse u bllokuan 2.2 miliardë CHF shtesë, 3.4 miliardë CHF u liruan përsëri pasi u ngrinë mbi baza paraprake.

“Numri i aseteve të ngrira nuk është një tregues se sa efektive zbatohen sanksionet,” tha Bollinger.

“Numrat mund të luhaten në të dy drejtimet.”

Bankat zvicerane dhe menaxherët e aseteve mund të ngrijnë përkohësisht fondet, por fondet duhet të lirohen nëse nuk mund të vërtetojnë se aktivet janë në pronësi të drejtpërdrejtë ose të kontrolluara nga një individ i sanksionuar, transmeton tutje albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI