Lajme

A është frangu zviceran i mbivlerësuar

Periodikisht, revista “Economist” gjykon vlerën e monedhave bazuar në çmimet e Big Macs

Këtë herë rreth krahasimit të çmimeve të burger-it gjeti vetëm dy monedha që duhet të mbivlerësohen në raport me dollarin amerikan: korona norvegjeze dhe frangu zviceran, përcejll albinfo.ch.

Frangu ishte pothuajse 20% i mbivlerësuar, sipas analizave të tyre.

Më parë gjatë javës, Thesari i Shteteve të Bashkuara shtoi Zvicrën në “listën e monitorimit” të partnerëve tregtarë, praktikat e të cilave valuta meritojnë vëmendje të madhe.