Lajme

A ka përfunduar aleanca për strehim të përballueshëm në Austri?

ÖVP dëshiron të krijojë shpejt banesa më të përballueshme në qytet me “Aleancën për të ulur kostot e banesave”. Një letër e nënshkruar nga kandidati për kryetar bashkie, Florian Kreibich, e cila u dërgua të enjten, me sa duket është tashmë e vjetëruar.

Të enjten, nënshkrimi i kandidatit për kryetar bashkie, Florian Kreibich (ÖVP), ishte në certifikatën e “Aleancës së Salzburgut për të ulur kostot e banesave”.

Nënshkrimi i Kreibich duhet të jetë i pari nën angazhimin e përbashkët të të gjitha palëve të Salzburgut për strehim më të përballueshëm në qytetin e Salzburgut. Vetëm ÖVP kishte neglizhuar t’i pyeste partitë e tjera politike paraprakisht dhe t’i njoftonte ato për idenë e tyre përmes mediave. “Krone” raportoi dhe u përball me ÖVP-në dhe konkurrentët politikë, shkruan Kronen.at.

Tani Partia Popullore me sa duket ka ndryshuar propozimin e saj dhe e ka futur dokumentin në grirëse. Nënkryetarja Barbara Unterkofler dhe Kreibich tani po u drejtohen palëve. Por ata refuzojnë.

“Aleanca e shpallur gjerësisht është me sa duket një ndezje në tenxhere”, thotë Kay-Michael Dankl (KPÖ). “Në vend që të bëjnë premtime të reja për periudhën e ardhshme, ata mund të zbatojnë të vjetrat.” Ingeborg Haller e sheh atë në mënyrë të ngjashme. “Një bujë krejtësisht e panevojshme për aleancat. “Ky është vetëm një pranim tjetër që Unterkofler nuk ka qenë në gjendje të bëjë ndryshim në vitet e fundit”, tha kryetarja e klubit të gjelbër, përcjell albinfo.ch.