Lajme

Berset: BAG do të ketë pasoja për ngatërrimin e shifrave të infeksionit

"Procesi kërkon rirregullime", ka bërë me dije Berset - dhe, ka shtuar ai,  gjithashtu do të ketë pasoja për BAG. Por, para kësaj, do të analizohet se çfarë ka ndodhur saktësisht

Në një intervistë me SRF, ministri i brendshëm i cili mbulon dhe shëndetësinë, Alain Berset ka bërë të ditur për pasojat që do të rrjedhin pas  publikimit të shifrave të pasakta nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG), shkruan SRF.

BAG, siç është shkruar tashmë, ka publikuar të premten  shifrat e veta për vendet e përhapjes më të madhe të infektimit me Covid-19, transmeton albinfo.ch. Por më pas i është dashur t’i korrigjonte ato të dielën, duke u bërë shënjestër e kritikave të ashpra nga ekspertë dhe politikanë.

Të dhënat e publikuara fillimisht kishin identifikuar klubet dhe restorantet si rrezikun më të madh të infeksionit me Covid 19. Në fakt, rreziku i infeksionit është më i madhi brenda familjes, u konstatua më vonë.

Ministri i brendshëm i ka thënë SRF-së se kishte ndodhur një gabim. Por, më e rëndësishmja me këtë rast është të kuptohet gabimi dhe të korrigjohet ai, përcjell albinfo.ch. Pavarësisht të gjithave, procesi kërkon rirregullime, ka bërë me dije Berset – dhe, ka shtuar ai,  gjithashtu do të ketë pasoja për BAG. Por, para kësaj, do të analizohet se çfarë ka ndodhur saktësisht.

Berset gjithashtu në këtë intervistë ka komentuar një detyrim të mundshëm për vënie maskë në dyqane. Lidhur me këtë ai ka theksuar se vendimi për një gjë të tillë varet tërësisht nga kantonet. Në përgjithësi, pyetja nëse duhet të vendosni maskë në dhoma të mbyllura varet shumë nga situata.

Ministri i brendshëm, pra, gjithashtu mendon se është e drejtë që kantonet e prekura më së shumti të mund të vepronin ashtu siç e gjykojnë të përshtatshme, transmeton albinfo.ch. Shembulli i Gjenevës tregoi “që federalizmi funksionon”, ka thënë ai, duke iu referuar masave të fundit që ka marrë Kantoni i Gjenevës për mbrojtje nga infeksionet..