Lajme

BQK: 78 mijë kërkesa për shtyrje të këstit të kredisë

Kriza e pandemisë COVID-19 ka goditur edhe ekonominë e Kosovës. E për këtë shumë persona dhe biznese janë detyruar të parashtrojnë kërkesë në bankat e Kosovës për shtyrjen e pagesës së këstit të kredisë.

Zëdhënësi i Bankës Qendrore të Kosovës, Kushtrim Ahmeti, ka thënë se në periudhën mars, prill, maj dhe korrik janë parashtruar afër 78 mijë kërkesa për shtyrje të këstit të kredisë.

Ahmeti për KosovaPress ka thënë se nga 78 mijë kërkesa, janë aprovuar 70 mijë e 564 kërkesa.

“Nga 77,629 kërkesa të parashtruara për shtyrje të kësteve për periudhën mars-prill-maj-korrik, janë aprovuar 70,564 kërkesa, nga të cilat 57,443 për personat fizikë dhe 20,186 për personat juridikë”, tha Ahmeti.

Ndërsa në pyetjen, pas kësaj shtyrje të këstit të kredisë në tremujorin e parë, se sa ankesa janë pranuar për rritje të kamatës, Ahmeti ka thënë se janë 131 ankesa të cilat janë zgjedhur në favor të palëve.

“Ju informoj se divizioni i ankesave në BQK, deri më tani ka pranuar 746 ankesa, nga të cilat 131 janë zgjidhur në favor të palëve, të tjerat janë kryesisht ankesa për interesin e rregullt të përllogaritur e që rezulton të jenë me përgjigje negative për palët”, ka thënë ai.

Kujtojmë se Banka Qendrore e Kosovës së bashku me Shoqatën e Bankave të Kosovës kishin vendosur që bizneset dhe individët, të cilët për shkak të gjendjes së krijuar në vend dhe rënies së nivelit të të hyrave të tyre, t’u mundësohet pezullimi i pagesave të kësteve të kredisë nga data 16 mars 2020 deri me 30 prill 2020./KP


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI