Shqipëria

Cakaj: Shqipëria, e gatshme ta marrë kryesinë e OSBE-së

Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme i Shqipërisë, Gent Cakaj, ka marrë pjesë në takimin e ministrave të Jashtëm të OSBE-së, që u mbajt në Sllovaki, përcjell albinfo.ch.

Përmes një postimi në Facebook, Cakaj ka thënë se ky takim i ka shërbyer për t’i informuar vendet pjesëmarrëse të OSBE-së për përgatitjet e Shqipërisë në marrjen e Kryesisë në vitin 2020.

“Si pjesë e Trojkës dhe Kryesuese e Grupit të Mesdheut, Shqipëria çdo ditë e më shumë po dëshmon besueshmërinë shtetërore dhe kapacitetin e saj për veprim efektiv ndërkombëtar. Shqipëria disponon kapacitetet e patjetërsueshme për të marrë kryesinë e Organizatës 57-anëtarëshe, përgjegjëse për një numër të konsiderueshëm çështjesh politike-ushtarake, ekonomike-mjedisore dhe të të drejtave të njeriut dhe lirive themelore nga Vankuveri deri në Vladivostok”, ka shkruar Cakaj.

Ai po ashtu ka bërë të ditur se kjo mbledhje u përqëndrua kryesisht në diskutimet e shteteve pjesëmarrëse mbi praktikat efektive të parandalimit, menaxhimit dhe zgjidhjes së konflikteve dhe zhvillimit të multilateralizmit efektiv në tërësi.