Koronavirusi: çast pas çasti

Çfarë efekti kanë maskat kundër koronavirusit? (Video)

Fizikanët gjermanë kanë bërë një video për të treguar efektin e bartjes së maskave ​​mbrojtëse gjatë një pandemie koronavirus.

Lufta kundër koronavirusit është globale. Por, udhëzimet nëse duhet të vishni një maskë për fytyrën si pjesë e asaj lufte janë mjaft të ndryshme nga shteti në shtet, shkruan albinfo.ch.

Ja se çfarë bie dakord pothuajse çdo ekspert – nëse keni një Covid-19 dhe dilni nga shtëpia, duhet të bartni një maskë. Maska ndihmon në parandalimin e njerëzve të sëmurë nga përhapja e baktereve.

Pjesa më e madhe e pasigurisë në lidhje me përdorimin e maskës ka të bëjë me një pyetje: nëse njerëzit e shëndetshëm duhet të bartin edhe maska ​​për të mbrojtur veten nga infeksioni.

E vërteta është se asnjë maskë nuk mund të garantojë që nuk do të sëmureni.

Ekspertët thonë se një nga supozimet më të rrezikshme për maskat në fytyrë është se ato ju bëjnë të pathyeshëm.

Maska duhet të përdoret si duhet për të siguruar mbrojtje dhe janë më efektive nëse përdoren së bashku me masat e tjera parandaluese, siç është larja e duarve dhe distanca sociale.

Një nga tiparet më të rrezikshme të Covid-19 është se për shkak të periudhës së gjatë të inkubacionit të sëmundjes dhe numrit të madh të personave të infektuar që nuk ndjejnë simptoma, është pothuajse e pamundur të jesh plotësisht i sigurt që nuk e keni virusin.

Dhe, kjo do të thotë që është më e sigurta në fund që të gjithë të sillen si një i sëmurë, me fjalë të tjera të bartni një maskë.