Kosova

Clinton në Prishtinë, tregon si u falënderua nga një kamerier shqiptar në New York

Ish-presidenti amerikan, Bill Clinton, ka mbajtur fjalimin e tij para pranishmëve 20-vjetorin e çlirimit Kosovës. 

Ai para pranishmëve ka thënë se Shtetet e Bashkuara Amerikës e kanë ndihmuar Kosovën, pavarësisht se kush ka qenë pushtet Shtëpinë e Bardhë. 

Clinton përmendi faktin pasardhësi i tij krye SHBA-, Xhorxh Bush, ishte ai njohu pavarësinë e Kosovës, përkundër ai vinte nga një parti tjetër, nga ish-presidenti Clinton. 

“NATO funksionon miri botë. Gjeneral Clarku ishte komandant, por ishin 90 shtete demokratike e përkrahnin atë veprim, i cili shpresoj të mos përsëritet. SHBA-ja ka qenë pranë jush 20 vjet, pavarësisht se cfarë partie politike ka qenë Shtëpinë e Bardhë. Pasardhësi im, Xhorxh Bush, njohu shtetin e Kosovës. Ju keni arritje, natyrisht keni punë për bërë, por shikoni se cfarë keni arritur”, ka thënë ish-presidenti Clinton. 

Ish-presidenti i SHBA-së gjithashtu e ka rikujtuar momentin kur një kamerier nga Kosova punonte një restorant New York i ishte përulur gjunjë shenjë falënderimi 

Janë bërë 19 vjet  kam dalë nga Shtëpia e Bardhë. Një nga ngjarjet mrekullueshme ka ndodhur ndonjëherë ishte kur një kamerier kosovar ishte përulur gjunjë për ndihmën i kisha dhënë Kosovës. pëlqen shumë Kosova, jam pro migrimit, por unë dua qytetarët qëndrojnë këtu, ndërtojnë punë, biznese, për zhvilluar ardhmen e Kosovës”, ka thënë Bill. 

Presidenti Clinton gjithashtu ka thënë se i pëlqen shumë Kosova.  

Unë jam promigrimit, por unë dua çdo qytetarët i vetëm duhet qëndrojë këtu, për ndërtuar biznese dhe për zhvilluar ardhmen. Çfarë bëni 10 vjetët e ardhshme. Ku dëshironi arrijë vendi juaj. Kam marrë një kurajo madhe ju luftoni për jetën dhe familjet tuaja. Kam marrë një kurajo tjetër dorëzoni armët dhe t’i krijoni lidhjet dhe diskutoni për dallimet tuaja dhe mendoni për ardhmen”, ka shtuar Clinton.