Lajme

Cyrihu dhe Gjeneva në top qytetet më të mira në botë për të jetuar

Cyrihu dhe Gjeneva janë renditur edhe një herë në top 10 qytetet më të mira për të jetuar.

Qytetet zvicerane si Cyrihu dhe Gjeneva janë qytetet qytetet në top 10 më të mira në botë për të jetuar, përkatësisht, sipas një raporti vjetor nga The Economist, shkruan albinfo.ch.

Evropa ka 6 qytete në top 10. Pas Vjenës është kryeqyteti Kopenhagen i Danimarkës dhe Cyrihu i Zvicrës, pastaj Gjeneva u rendit në vendin e 6-të. Frankfurt i Gjermanisë u rendit i 7-ti dhe Amsterdami i Holandës u rendit i 9-ti.

Kjo përmbajtje është publikuar më 23 qershor 2022 – 16:07 23 qershor 2022 – 16:07

Stabiliteti, kujdesi shëndetësor dhe kultura

Indeksi EIU vlerëson kushtet e jetesës në 172 qytete (nga 140 vitin e kaluar) bazuar në më shumë se 30 faktorë. Këto grupohen në pesë kategori: stabilitet, kujdes shëndetësor, kulturë dhe mjedis, arsim dhe infrastrukturë.

Vjena u votua si qyteti më i jetueshëm në botë për arsye të ndryshme, The Economist tha: “Stabiliteti dhe infrastruktura e mirë janë hijeshia kryesore e qytetit për banorët e tij, të mbështetur nga një kujdes i mirë shëndetësor dhe shumë mundësi për kulturë dhe argëtim.”

Cyrihu dhe Gjeneva morën notat më të larta për kujdesin shëndetësor. Ata gjithashtu u renditën lart për stabilitetin dhe infrastrukturën.

Qytetet e mesme në vendet më të pasura prireshin të dilnin mirë në sondazh.

“Dhjetë qytetet më të mira janë gjithashtu ndër ato me pak kufizime për Covid. Dyqanet, restorantet dhe muzetë janë rihapur, ashtu si shkollat, dhe shtrimi në spital i udhëhequr nga pandemia ka rënë, duke çuar në më pak stres në burimet dhe shërbimet e kujdesit shëndetësor, madje edhe kërkesa për të veshur maska ​​​​nuk është më në fuqi në shumicën e situatave, “tha The Economist.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI