Lajme

Danimarka vendos kufizime të reja për të frenuar koronavirusin

Danimarka do të ulë kufirin për mbledhjet publike në 50 persona nga 100 dhe do të urdhërojë bare dhe restorante të mbyllen më herët për të frenuar një rritje të infeksioneve të reja COVID-19, tha të premten kryeministrja Mette Frederiksen.

Danimarka ka parë rritje të infeksioneve ditore javët e fundit, pas masave zbutëse të bllokimit të vendosura mes marsit dhe majit.

Në 24 orët e fundit, 454 infeksione të reja me koronavirus janë regjistruar në Danimarkë, afër një rekordi me muajin prill, prej 473 të infektuarish.