Kosova

Demaçi, njeriu që bart mbi vete sakrificën e lirisë

Kryeparlamentari Kadri Veseli thotë se një pjesë e historisë së Kosovës është historia e jetës së Adem Denmaçit. Atë e uruan për 10 vjetorin e pavarësisë

Askush më shumë prej të gjallëve sesa Adem Demaçi nuk bart mbi supe sakrificën në rrugën për liri dhe pavarësi. Kështu ka deklaruar kryetari i PDK-së dhe kryeparlamentari Kadri Veseli pas një vizite që i bëri në shtëpinë e tij, veprimtarit Demaçi, i cili ka muaj që nuk ka dalë në opinion për shkak të gjendjes shëndetësore.

“Një pjesë e historisë së Kosovës është historia e jetës së tij. Një takim emocional me Bacën Adem, në konakun e tij, për ta falënderuar dhe për t’ia uruar 10-vjetorin e Pavarësisë”, shkruan Kadri Veseli.

Kujtojmë se Adem Demaçi i cili bartë mbi super epitetin |mendala i Ballkanit” ka qëndruar 28 vjet në burgjet e Jugosllavisë dhe Serbisë, duke kërkuar një Kosovës të barabartë me republikat tjera të ish-Jugosllavisë. I nominuar me çmimin Saharov për paqe, Demaçi kohën e fundit është në gjendje jo të mirë shëndetësore.