Lajme

BE: Luksemburgu, standardin më të lartë, Bullgaria më të ulëtin

Më 2021 Prodhimi i Brendshëm Bruto (GDP) për banorë, përkthyer në fuqinë blerëse, përcakton se standardin më të lartë në Bashkimin Evropian e ka Luksemburgu.

Të dhënat e publikuara nga Eurostat, rendisin në vend të dytë Irlandën.

Kurse në fund, me fuqinë më të ulët blerëse janë Bullgaria dhe Greqia.

Luksemburgu, vendi me rreth 630 mijë banorë, ka fuqi blerëse 177% mbi mesataren e BE-së.

Për kontrast, fuqia blerëse në Bullgari është 45% nën mesataren e vendeve të unionit./Euronews

10 vendet me fuqinë më të madhe blerëse në BE:

  1. Luksemburg
  2. Irlandë
  3. Danimarkë
  4. Holandë
  5. Suedi
  6. Belgjikë
  7. Austri
  8. Gjermani
  9. Finlandë
  10. Francë


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI