Kosova

Diaspora, paketa më e mirë e rimëkëmbjes për Kosovën

Duke komentuar gjendjen ekonomike në vend, kryetar nderi i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare të Zvicrës, ka bërë të ditur për albinfo.ch se do të mbahet nga mesi i shtatorit 2021 Kuvendi Zgjedhor i Rrjetit të Bizneseve në Zvicër, ku edhe do të zgjidhet kryetari dhe kryesia e re. Vendi dhe ora do të komunikohen me kohë.

Shumë mërgimtarë erdhën gjatë muajit korrik dhe gusht 2021 në Kosovë, fluksi më i madh i regjistruar deri tani. Madje disa prej politikanëve e vlerësuan rekord ardhjen e tyre këtë verë që nga pas lufta. Ardhja e tyre solli shumë të mira për vendin. Mërgimtarët mbushen kuletën e shtetit duke paguar taksat, pagesat e rrymës, ujit dhe pronës.

 

Mos të flasim për sektorin privat, ku secili bisnes kishte marrë «infuzion» pas krizës së shkaktuar si pasojë e pandemisë dhe izolimit të vendit me virusin.

 

Fehmi Fetahi, biznesmen dhe njëherësh kryetar nderi i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare të Zvicrës, Fehmi Fetahu e vlerëson diasporën paketën më të mirë të rimëkëmbjes nga ana tjetër i cilëson si të vonuara paketat e shpëtimit nga Qeverie e vendit.

 

«Diaspora ka shpëtuar nga falimentimi shumë biznese kosovare. Përfundimisht mërgimtarët  kanë treguar për një rritje të barometrit, dhe kjo për vërehet gjithkund, tha afaristi shqiptaro-zviceran, Fehmi Fetahi, pronar i resortit më të madh “Vali Ranch. Ai  thotë se këtë rritje e ka regjistruar edhe në «Vali Rach»,  “Qytetin e Bardhë” në Gjilan.

 

Duke komentuar gjendjen ekonomike në vend, kryetar nderi i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare të Zvicrës, ka bërë të ditur për albinfo.ch se do të mbahet nga mesi i shtatorit Kuvendi Zgjedhor i Rrjetit të Bizneseve në Zvicër, ku edhe do të zgjidhet kryetari dhe kryesia e re. Vendi dhe ora do të komunikohen me kohë.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI