Lifestyle

Elton John nderohet për punën e tij bamirëse

Fondacioni i Harvardit për marrëdhënie racore dhe ndërkulturore, i ka dhënë fituesit të shpërblimit Grammy, Elton John, një mirënjohje shumë të vlefshme për punën e tij humanitare në luftën kundër sidës dhe virusit HIV.  John pranoi shpërblimin humanitar Peter J. Gomes gjatë një ceremonie, që cila u mbajt në Cambridge, përcjell albinfo.ch.

Këngëtari shumë i njohur, i cili themeloi fondacionin “Elton John AIDS” në vitin 1992, e kremtoi 25-vjetorin e ekzistimit të tij të martën nëntor në Nju Jork.

Në uebfaqen e fondacionit shkruan se deri më tash janë mbledhur më shumë se 385 milionë dollarë për luftën kundër AIDS-it.

Në mesin e fituesve në të shkuarën ishin Malala Yousafzai Ban Ki Moon, aktori Earl Jones, Tommy Hilfiger e të tjerë.