Koronavirusi: çast pas çasti

Frangu zviceran parashikohet të barazohet me euron

Kryekonomisti në UBS thotë se pret që frangu zviceran të vazhdojë të forcohet derisa të arrijë barazinë me euron.

Daniel Kalt thotë se niveli një deri në një mund të arrihet brenda disa vjetëve.

Në janar 2015, Banka Kombëtare Zvicerane hodhi poshtë politikën e saj për të mbajtur frangun në 1.20 – dhe tani po toleron një rritje graduale të vlerës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Duke folur në faqen e lajmeve financiare, cach.ch, Kalt thotë se do të ishte një goditje fati nëse monedha e përbashkët evropiane zgjidhej midis 1.05 dhe 1.10 €.

Një frang i fortë do të thotë që eksportet e Zvicrës janë më të shtrenjta.