Të tjera

Hapet muzeu në shtëpinë e Kadaresë, vizitori i parë, vetë shkrimtari

Shtëpia ku shkrimtari shqiptar me famë botërore, Ismail Kadare, ka jetuar gjatë kohës së komunizmit është bërë muze dhe sot ka hapur dyert ku ndër vizitoret e parë ishte vet Kadare.
Ai i shoqëruar nga bashkëshortja e tij, Helena Kadare, u rikthye në shtëpin e tij në Tiranë duke thënë se shkrimtari nuk mund të kuptohet pa lexuesin e tij, pa gjuhën, pa kombin e pa miqtë e tij, transmeton albinfo.ch.
“Ne kemi nevojë, sidomos Shqipëria ka nevojë, për një afirmim pozitiv, për besim për të ardhmen e saj, ëndërron dhe bëhet gati për të hyrë në Evropë. Mua kjo më prek, që marr pjesë në këtë afirmim njohjeje të kombit shqiptar:, ka thënë Kadare.
Kryetari i Tiranës, Erion Veliaj ka vizituar shprehjen e gjeniut të letrave shqipe
“Gjithmonë ka kohë që njeriu të bëjë diçka të dobishme për vendin e tij.”
Kjo tha Veliaj e ka motivuar që të bëjmë diçka kaq të dobishme për kryeqytetin.
“Tirana e meritonte një muze të tillë, ku dashamirësit e letërsisë shqipe dhe jo vetëm, të vizitojnë shtëpinë ku ikona e penës kuqezi na dhuroi vepra të pavdekshme, me të cilat krenohemi në mbarë botën”, ka thënë ai.