Lajme

Industria turistike në Zvicër pret një dimër të vështirë

Rezervimet për sezonin e turizmit dimëror në Zvicër janë ulur me gati 30% krahasuar me vitin e kaluar, tha Bordi zviceran i turizmit të hënën.

Kufizimet dhe pasiguria rreth pandemisë Covid-19 paraqesin një pamje të zymtë për sezonin e dimrit. Pavarësisht planeve të paparashikuara dhe fleksibilitetit të lartë midis të gjithë të përfshirëve, rezervimet mbeten në një nivel shumë të ulët, tha kryesuesi i Turizmit në Zvicër, Martin Nydegger, përcjell albinfo.ch.

Sipas një sondazhi, rezervimet për periudhën e Krishtlindjes janë me ulje 19% krahasuar me vitin e kaluar, ndërsa rezervimet për sezonin e sporteve dimërore që fillojnë në vitin e ri janë me ulje 28%. Instituti KOF në Cyrih vlerëson se qëndrimi gjatë natës në hotelet zvicerane këtë dimër do të ulet rreth 31% në total.

Kufizimet e udhëtimit dhe rregullat e karantinës nënkuptojnë që shumë vizitorë evropianë do të mungojnë këtë vit (rënie prej 49%), me vizitorë jashtë shtetit pothuajse tërësisht të zhdukur (rënie 86%), thotë KOF. Këto mungesa do të kompensohen vetëm pjesërisht nga një rritje në turizmin e brendshëm – qëndrimet gjatë natës do të rriten me rreth 9% – gjë që u pa gjithashtu këtë verë.

Sezoni i dimrit zakonisht sjell rreth 2 miliardë CHF në vit në industrinë e turizmit. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI