Maqedonia

Inflacioni prej 7.1 për qind në Maqedoni

Në dy muajt e parë të vitit 2022 u arrit një normë mesatare vjetore e inflacionit prej 7.1 për qind, njoftojnë nga Banka Popullore.

“Përshpejtimi i inflacionit është kryesisht reflektim i rritjes së çmimeve botërore të produkteve primare ushqimore dhe energjetike, por edhe i çmimeve të importit në përgjithësi.

Kjo është veçanërisht e dukshme në ekonomitë e varura nga importi, gjegjësisht ku një pjesë e konsiderueshme e konsumit importohet, siç është rasti me ekonominë tonë”, njoftoi sot Banka Popullore pas seancës së Komisionit Operativ të Politikës Monetare.

Nga atje thonë se ndryshimet e çmimeve janë ende të mundshme për shkak të pandemisë dhe zhvillimeve në Ukrainë, por theksohet se stabiliteti i kursit të këmbimit është i garantuar dhe nuk duhet të vihet në dyshim, shkruajnë mediat maqedonase.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI