Kosova

Investimet e huaja direkte në Kosovë janë në rritje të vazhdueshme

Rezultate pozitive për ekonominë e Kosovës

Në periudhën janar-qershor të vitit 2023 kemi regjistruar një rritje prej 14.33% krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2022, duke prekur shifrën prej 374.2 milionë euro, përcjell albinfo.ch.

Ky është një tregues i fuqishëm i besimit të investitorëve në potencialin tonë.

Shtetet që kanë investuar më së shumti janë: Gjermania, Zvicra, Turqia, Shqipëria, Austria dhe SHBA-ja. Ndërsa sektorët që janë në krye të listës së investimeve janë aktivitetet financiare, energjia elektrike, tregtia me shumicë dhe pakicë dhe riparimi i mjeteve motorike.

Kosova është e hapur për biznes dhe investime të huaja. /Albinfo.ch