Lajme

Ja kur dalin në shitje vinjetat e reja të nevojshme për vozitje në autostradat e Austrisë 

Drejtuesit e rregullt në autostradat e Austrisë do të njihen me vinjetat ngjitëse që duhet të shfaqen në xhamin e përparmë të makinës së tyre, në mënyrë që të mos rrezikojnë një gjobë prej 120 €.

Vinjeta e re, e cila vjen në një të verdhë me diell, në krahasim me vjollcën e vitit 2023, do të dalë në shitje të mërkurën më 22 nëntor.

Çmimi mbetet i pandryshuar nga viti i kaluar me një vinjetë vjetore që kushton 96,40 € për një makinë, ose 38,50 € për një motoçikletë, transmeton albinfo.ch.

Vinjetat e reja të vitit 2024 mund të blihen në mbi 6,000 vende në të gjithë Austrinë, duke përfshirë pikat e benzinës, pikat e pagesës, shitësit e duhanit, vendndodhjet ÖAMTC, ARBÖ dhe ADAC.

Përndryshe, vinjetat dixhitale janë në dispozicion që nga 13 nëntori, me të njëjtën shumë kushtuar. Këto mund të blihen në të njëjtat vende, ose në internet nëpërmjet faqes së internetit të ASFINAG.

Këto vinjeta dixhitale funksionojnë duke verifikuar regjistrimin e makinës suaj, i cili kapet nga kamerat kur përdorni rrjetin autobahn. Megjithatë, kini parasysh se për shkak të ligjeve të reja evropiane, këto vinjeta dixhitale bëhen të vlefshme vetëm tetëmbëdhjetë ditë pas blerjes – kështu që është një ide shumë e mirë të planifikoni përpara, përcjell albinfo.ch.

Vinjetat 2-mujore (28,90 €) 10-ditore (11,50 €) dhe 1-ditore (8,60 €) janë gjithashtu të disponueshme si një skicë dixhitale, për ata që mund të vizitojnë vetëm vendin. Vinjat ekzistuese të purpurta do të jenë të vlefshme deri më 31 janar 2024, në të cilin moment shoferët do të duhet ose të shfaqin vinjetën e tyre të re të verdhë ose të kenë marrë një version dixhital.

Motoristëve austriakë u kërkohet të shfaqin vinjeta në makinat dhe motoçikletat e tyre kur përdorin autostrada që nga viti 1997.

Paratë e mbledhura riinvestohen nga ASFINAG, autoriteti i ngarkuar me ndërtimin dhe mirëmbajtjen e rrugëve me shpejtësi të lartë në të gjithë vendin alpin. Që nga viti 2023, ka mbi 1,720 kilometra autostradë në Austri me më shumë aktualisht në ndërtim.