Kinema

Java e Filmit, për nder të 20-vjetorit të çlirimit të Kosovës

Java e Filmit është aktivitet që organizohet nga Komuna e Prishtinës, Qendra Kinematografike e Kosovës dhe Kino Armata, për nder të njëzetvjetorit të çlirimit të qytetit të Prishtinës.
Kjo javë organizohet në kuadër të programit të gjerë 20/20 që organizohet nga Komuna e Prishtinës për shënimin e këtij njëzetvjetori, transmeton albinfo.ch.
Java e Filmit do të ndodhë përgjatë javës së tretë të muajit qershor në Kino Armatë. Filmdashësit do të kenë mundësi të shikojnë filma të ndryshëm të prodhuar në Kosovë. Këta filma në një formë apo tjetrën trajtojnë tematika dhe rrëfejnë storje që lidhen me tranzicionin e shoqërisë kosovare gjatë këtyre viteve.
Vitet e 90-ta, lufta 98-99’, aspektet sociale e ekonomike, filma të shkurtër, të gjatë dhe dokumentarë na presin në Kino Armata çdo mbrëmje prej 17 deri më 23 qershor.
Pas shfaqjes së filmave do të ketë mundësi të bashkëbisedimi me personat që kanë qenë pjesë e ekipeve realizuese të filmave.
Programi:
E hënë, 17 qershor 2019 // Monday, 17 June 2019
20:00-22:00
“Ajo” (13’) nga @More Raça & “Martesa” (97’) nga Blerta Zeqiri
E martë, 18 qershor 2019 // Tuesday, 18 June 2019
20:00-22:00
“Një Muaj” (26’) nga Zgjim Terziqi & “Daullet e Rezistencës” (65’) nga Mathieu Jouffre
E mërkurë, 29 qershor // 2019 Wednesday, 19 June 2019
20:00-22:00
“Gardhi” (15’) nga Lendita Zeqiri & “me dasht‘ me dasht‘ me dasht‘” (90’) nga Ilir Hasanaj
E enjte, 20 qershor 2019 // Thursday, 20 June 2019
20:00-22:00
“Tisa” (21’) nga Valter Lucaj & “Përtej Rrugës” (81’) nga Yll Çitaku
E premte, 21 qershor 2019 // Friday, 21 June 2019
20:00-22:00
“Ferdonija” (30’) nga Gazmend Bajri & “Histori Maje Kulmi” nga Gazmend Nela (74’)
E shtunë, 22 qershor 2019 // Saturday, 22 June 2019
20:00-22:00
“Shok” (21’) nga Jamie Donoghoue & “A Normal Life” (65’) nga Hugo Berkeley and Elizabeth Chai Vasarhelyi
E dielë, 23 qershor 2019 // Sunday, 23 June 2019
20:00-22:00
“Kanarinët e Dinë” nga Kaltrina Krasniqi (17’) & “Babai” (104’) nga Visar Morina.