Lajme

‘EasyJet’ do të shkurtojë 4500 vende pune për të qëndruar konkurrues pas krizës

Kompania ajrore britanike ‘EasyJet’ planifikon të shkurtojë deri në 4500 vende pune dhe kwsisoj të zvogëlojë ekipën e saj për t'u përshtatur në tregun më të vogël të udhëtimit i cili parashikohet të dalë nga kriza e koronavirusit.

Shumë kompani ajrore, por edhe të tjera, janë detyruar të shkurtojnë vendet e punës, përfshirë më shumë se 15,000 në Britani, pasi përgatiten për një treg, i cili nuk parashikohet të kthehet në nivelet e vitit 2019 deri në vitin 2023, shkruan reuters, përcjell albinfo.ch.

‘EasyJet’ tha të enjten se do të nisë një proces konsultimi me stafin, gjithashtu planifikon të zvogëlojë flotën e tij me 15%, në 302 aeroplanë deri në fund të vitit 2021 dhe të shkurtojë kostot përmes marrëveshjeve me aeroportet, furnitorët e mirëmbajtjes dhe marketingun.

Aksionet në ‘EasyJet’ u rritën 6%, niveli i tyre më i lartë që nga mesi i marsit, përpara se koronavirusi të ulte flotën e tij. “Saktësisht lloji i rregullimit të nevojave të bazës së kostos”, tha analisti i Bernstein Daniel Roeska për shkurtimet e EasyJet, të cilat shkojnë më thellë se ato të Ryanair dhe Wizz Air, të cilët kanë thënë se do të pushojnë 19% të stafit.

Shefi Ekzekutiv i EasyJet, Johan Lundgren, tha se shkurtimi i vendeve të punës do të sigurojë që EasyJet të shfaqet si “një biznes më konkurrues”. Rreth 8,000 persona prej stafit të tij janë me qendër në Britani, përcjell tutje albinfo.ch.