Lajme

Kompanitë ajrore: Karantina, parandaluese e madhe e fluturimeve

Qeveritë evropiane duhet të përqendrohen në zhvillimin e politikave koherente të udhëtimeve ajrore, përderisa linjat ajrore përpiqen të rikuperohen nga pandemia COVID-19, në vend se të mbrojnë transportuesit kombëtarë, tha të martën shefi ekzekutiv i kompanisë ajrore EasyJet  Johan Lundgren.

Duke folur në një ngjarje në internet me CEO të industrisë dhe politikëbërësve të BE-së, Lundgren fajësoi kufizimet e ndryshme dhe masat e karantinës, si shkak i rënies së trafikut të fluturimeve.

“Duhet të ketë një qasje të përbashkët kur bëhet fjalë për gjërat që kanë të bëjnë me testimin (dhe) karantinën”, tha Lundgren gjatë veprimtarisë së organizuar nga grupi i industrisë me bazë në Bruksel, Airlines për Evropën (A4E).

Presioni mbi sektorin po intensifikohet ndërsa rënia e udhëtimeve zvarritet më gjatë edhe më thellë nga sa kishin pritur.

Me 4.2 milionë humbje të fluturimeve në Evropë dhe 140 miliardë euro të humbura, sipas të dhënave të Eurocontrol, linjat ajrore kanë dënuar karantinat si një përgjigje joproporcionale dhe një parandalues ​​i madh i udhëtimit, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch.