AT Balkani

Gjermania ndihmon zhvillimin e Parkut të Inovacionit në Prizren

Kosova dhe Gjermania bien dakord për zhvillimin e mëtejshëm të Parkut të Inovacionit dhe Trajnimit Prizren – niset thirrja e re për aplikime, shkruan albinfo.ch.

U nënshkrua marrëveshje zbatimi ndërmjet Ministrisë së Financave, GIZ Kosovo dhe Asociacionit ITP, për zhvillim të mëtejshëm të ITP Prizren, në prani të ministrit Bajrami dhe ambasadorit Rohde.

Ambasadori Rohde nënvizoi mbështetjen gjermane për zhvillimin e përgjithshëm ekonomik të Kosovës, përfshirë forcimin e tregut të punës. Ministri Bajrami ka pritur përkrahjen në projektin e farës ITP Prizren për krijimin e një qendre të rritjes dhe njohurive në Kosovë.

Të dy qeveritë kanë angazhuar një buxhet prej 12.5 milionë eurosh për të investuar në infrastrukturën dhe nevojat e tjera të ITP Prizren.

ITP Prizren aktualisht po kërkon aplikime nga bizneset, start-up, ofruesit e trajnimeve, inovacionet dhe aktorët e ndërmarrësisë për t’u bërë pjesë e ITP Prizren: www.itp-prizren.com.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI