Dimri në Kosovë, si në përralla

Kosova, ndër vendet më të bukura për t’u vizituar

“The Sunday Times” iu sugjeron turistëve se në mesin e vendeve më të mira, duhet të vizitojnë edhe Majën e Gjeravicës në Kosovë dhe Malin e Korabit në Shqipëri

Kosova me bukuritë e saj ka magjepsur edhe mediat e huaja. Në kohët e fundit janë të shumta media që shkruajnë për bukuritë e Kosovës, madje iu sugjerojnë të tjerëve që t’i vizitojnë, raporton albinfo.ch.

E tillë është edhe e përditshmja britanike “The Sunday Times”, që iu sugjeron turistëve se në mesin e vendeve më të mira, duhet të vizitojnë edhe Majën e Gjeravicës në Kosovë dhe Malin e Korabit në Shqipëri. Këto vende janë shumë të mirë sidomos për hiking apo ecje në natyrë, shkruan ‘Gazetaexpress’.

Në këtë shkrim janë 13 vende që sugjerohen për t’u vizituar, duke përfshirë edhe Kosovën e Shqipërinë.

“Njëra nga detyrat më të vështira në ushtrinë shqiptare ishte patrullimi i kufirit verior me Jugosllavinë, ku ushtarët e rinj ndiqnin gjurmët e dhive me shekuj të vjetra nëpër terrenin e lartësisë së madhe. Është e pafalshme, por edhe e braktisur dhe jashtëzakonisht e bukur. Ky labirint spektakular mund të jetë i juaji për tetë ditë teksa ju mund t’i ndiqni hapat e atyre rekrutëve, duke vozitur në veri nga Tirana për t’u ngjitur 2.750 kilometra në Malin e Korabit në ditën e dytë e më pas edhe 2.655 metra në Malin e Gjeravicës”, shkruan e përditshmja britanike.

Gjeravica gjendet në perëndim të Kosovës, gjegjësisht në vargmalet e Alpet Shqiptare që ndajnë kufirin shtetëror të komunës së Deçanit me Shqipërinë. Maja e Gjeravicës i takon territorit të komunës së Deçanit dhe afër saj gjendet edhe maja tjetër Gusani që me lartësinë mbi detare radhitet menjëherë pas Gjeravicës.


 Të tjera nga Dimri në Kosovë, si në përralla