Kosova

Kosova radhitet e dyta në rajon për nga rritja e çmimit të bukës

Nga 40 centë deri në 60 centë sillet çmimi i bukës në Kosovë, varësisht nga furra që e prodhon dhe qyteti.

Kosova është përballur me rritje çmimesh të produkteve dhe shërbimeve nga fundi i vitit të kaluar, kryesisht për shkak të çrregullimeve në furnizime që ka shkaktuar pandemia e koronavirusit dhe lufta Rusi – Ukrainë.

Dhe, në krahasim me vendet e rajonit si Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Bosnja, Kosova ka çmim më të ulët të bukës, përderisa me rritje të çmimit rënditet e dyta pas Malit të Zi.

Sipas statistikave të publikuara nga Rel, Kosova pati rritje vjetorit te çmimit për +39%, derisa vendin e parë e zë Mali i Zi me +50%.