Lajme

Kursi i këmbimit: Ku është euro në raport me frangun?

Frangu zviceran, ende në nivel më të lartë kundrejt euros

 

Euro vazhdon sërish të bie në raport me frangun zviceran. Arsyeja për këtë është ekonomia e dobët në eurozonë dhe inflacioni i lartë i vazhdueshëm. Ky trend ka të ngjarë të vazhdojë, shkruan albinfo.ch.

Frangu po rritet nga një rekord në tjetrin kundrejt euros. Në orët e para sot monedha e përbashkët 0.95 frang e barabartë me 1 euro.

Shkaku i dobësimit të euros këtë javë është mbi të gjitha inflacioni i lartë dhe recesioni i afërt në zonën e përbashkët ekonomike.

Po ashtu, 1 frang është e barabartë me 1.15 dollarë dhe 1 euro është e barabartë me 1.09 dollarë. /Albinfo.ch