Kosova

Lajçak për takimin për dinarin: Duhen edhe takime të tjera

Ndërmjetësi i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka zhvilluar takime të ndara me përfaqësuesit e Kosovës dhe Serbisë, e pastaj edhe takim trepalësh për çështjen e dinarit.

Pas përfundimit ai tha se ky ishte hapi i parë, por që duhen edhe takime të tjera.

“Unë mirëpres angazhimin e palëve për të gjetur një zgjidhje të qëndrueshme për komunitetet e prekura nga rregullorja e fundit e BQK-së. Takimi i sotëm i dialogut ishte një hap i parë i rëndësishëm, por shumë pyetje politike mbeten pa përgjigje. Do të nevojiten takime shtesë”, tha ai.