Lajme

Lauterbrunnen, lugina më e bukur e Evropës me 72 ujëvara

Lauterbrunnen, lugina e 72 ujëvarave në Zvicër

Rreth 70 km në juglindje të Bernës shtrihet lugina e Lauterbrunnen në Zvicër.

E konsideruar si një nga luginat më të bukura në Evropë, ajo është e vendosur në Oberlandin Bernese të Alpeve Zvicerane.

 

Free photos of Church

 

Fjala gjermane Lauterbrunnen do të thotë “Shumë burime” ose më saktë, “Burime me zë të lartë” dhe emri vjen nga 72 ujëvara me bubullimë që derdhen në luginë nga faqet e shkëmbinjve vertikalë, disa prej të cilave janë disa qindra metra të larta, shkruan albinfo.ch.

 

Free photos of Lauterbrunnen

 

Lugina Lauterbrunnen është një nga më të thellat në zinxhirin alpin, sidomos kur krahasohet me lartësinë e maleve që ngrihen drejtpërdrejt në të dyja anët.

Lugina shtrihet midis faqeve gjigante shkëmbore dhe majave malore, të cilat ndonjëherë ngrihen pingul deri në lartësitë 300 metra.

 

waterfalls beside grassland

 

Përveç ujëvarave të saj, lugina Lauterbrunnen është e përkryer për ecje dhe parashutizëm.

Në fund, do të gjeni fshatin Lauterbrunnen, i vendosur midis greminave të larta gëlqerore dhe i rrethuar nga tri anët nga malet Eiger, Monch dhe Jungfrau. /Albinfo.ch

 

road near green hill during daytime