Kosova

LDK flet për nismën e PDK-së për komisionin hetimor për listat e veteranëve

Pas deklarimit të kryetarit të PDK-së, Kadri Veseli, për nismën e një komisioni hetimor për listat e fryra të veteranëve, shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar, duke thënë se këtë çështje nuk e zbardh Komisionit Hetimor Parlamentar, por drejtësia e guximshme.

Me këto nisma ai tha se këta të fundit po kërkojnë për të larë veten.

“I pesëfishojnë listat e veteranëve me mashtrues, e kërcënojnë prokurorin që hetonte veteranët e rrejshëm dhe ata që iu mundësuan të futen në lista, nuk e zbatojnë ligjin në fuqi për kufizimin e shpenzimeve për pensionet e veteranëve në 0.7% të Bruto Produktit Vendor. E tash kërkojnë Komision Hetimor për të larë veten. Këtë çështje nuk e zbardh Komisioni Hetimor Parlamentar, por drejtësia e guximshme, e pavarur politikisht dhe e pathyeshme përballë kërcënimeve”, tha Hoti.

Si Lidhje Demokratike ai u zotua se në qeverinë e ardhshme do të sigurohen për të pasur një gjyqësor të tillë, i cili është parakusht për të ardhmen demokratike dhe evropiane të vendit, raporton KosovaPress.