Lajme

Mal të Zi: Me certifikatë COVID-19, në supermarkete dhe hotele

Certifikata dixhitale e COVID-it do të jetë kusht për të hyrë në qendrat e biznesit, pra në ndërtesat në të cilat operojnë më shumë se tri njësi dhe që nga 9 tetori do të jetë e nevojshme për të shkuar në megamarkete, sipërfaqja e të cilave është mbi 1.000 metra katrorë në Mal të Zi.

Në të njëjtën kohë, certifikata, në përputhje me masat e reja të Qeverisë së Malit të Zi, të cilat u shpallën dje, tani lëshohet menjëherë pas dozës së dytë të vaksinës, kur ajo të bëhet e vlefshme.

“Përveç hyrjes në qendrat tregtare dhe në brendësi të objekteve hotelierike, certifikata kombëtare dixhitale COVID është gjithashtu një kusht për të hyrë në qendrat e biznesit; ndërtesat e biznesit, brenda të cilave veprojnë më shumë se tri subjekte biznesi; objekte që merren me tregti joushqimore, dhe zona e të cilave tejkalon më shumë se 1.000 metra katrorë”, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik (ISHP), Igor Galiq.

Pronarët, përdoruesit dhe menaxherët e këtyre objekteve janë të detyruar të kontrollojnë dhe të emërojnë një person përgjegjës për pajtueshmërinë me këtë masë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI