Maqedonia

Maqedonia, e treta në Evropë për nga numri i policëve

Maqedonia në vitin 2017 ka pasur 522 policë në 100.000 banorë, njofton Eurostat.

Sipas këtyre të dhënave, Maqedonia zë vendin e tretë për “shtet policor” në Evropë, ndërsa më shumë ka në Serbi (620) dhe Qipro e vogël (573).

Pas Serbisë, Qipros dhe Maqedonisë radhitet Malta me (505), Greqia (492), Letonia (450). Nga vendet e rajonit Turqia ka (380), Bullgaria (335), Rumania (260), përcjell albinfo.ch.

Ndërsa vendet që kanë pasur pakë policë për 100.000 banorë janë Finlanda (14), Danimarka (18), Hungaria (90). Në Maqedoni në vitin 2017 ka pasur gjithsej 10.000 policë.