Lajme

“Maskat plastike” nuk ofrojnë mbrojtje, paralajmëron një mjeke kantonale

Në Graubünden, përsëri u rrit numri i njerëzve të infektuar me koronavirus dhe numri i njerëzve në karantinë. Sipas autoritetit shëndetësor, 10 persona ishin në izolim dhe 136 persona në karantinë të dielën në mbrëmje.

Ndër të infektuarit rishtazi janë njerëz që kanë vendosur maska plastike, të ashtuquajturat mburoja të fytyrës – për mbrojtje.

Prandaj, mjekja kantonale, Marina Jamnicki këshillon kundër përdorimit të “mburojave plastike”, pasi këto do të jepnin një sens të rremë sigurie. Nëse distanca prej 1.5 metrash nuk mund të mbahet, rekomandohen maska ​​për fytyrën ose masa të tjera të përshtatshme, shkruan SRF, përcjell albinfo.ch.

Shumë kompani farmaceutike konkurrues aktualisht po shkojnë paralelisht për të hulumtuar barnat kundër koronavirusit. Zhvillimet premtuese raportohen nga vende të tilla si SH.B.A. ose Britania e Madhe, por jo nga Zvicra, megjithëse industria farmaceutike është një nga shtyllat kryesore të ekonomisë zvicerane.

“Kur bëhet fjalë për Corona, bota është një fshat”, thekson René Buholzer, drejtor menaxhues i shoqatës së industrisë Interpharma. Bashkëpunimi është i nevojshëm, dhe asnjë kompani nuk mund ta arrijë vetëm atë. Mbi të gjitha, nevojiten miliarda doza vaksinash dhe ilaçesh.